Over 3D Golfvakanties

3D Golfvakanties is gespecialiseerd in golfreizen, binnen en buiten Europa. Wij adviseren u graag over banen en boeken starttijden op iedere gewenste locatie.
Van standaard tot maatwerk, met of zonder vlucht, van exclusief tot All Inclusive reizen.

Openingstijden:

Maandag – Donderdag 9:30AM - 17:00PM
Vrijdag 09:30AM - 14:00PM

Laatste Nieuws

Top
Costa Brava golfarrangementen, golfreizen - 3DGolfvakanties
fade
3476
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-3476,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,3dgolf child theme-child-ver-1.0,3dgolf-ver-1.10,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Costa Brava

Costa Brava

De Costa Brava ligt in het noorden van Spanje en wordt gekenmerkt door steile kust, zandstranden en een gematigd klimaat. Ideaal voor een rondje golf het gehele jaar door. Deze Costa, vooral bekend als groentetuin van Spanje produceert aardbeien, kersen tomaten en kenmerkt zich door heuvelachtig, groen en bosrijk. Ook wordt in deze streek wijn geproduceerd waarvan de Cava naast de Allela wel de bekendste is.

De streek maakt onderdeel uit van de regio Catalonië, met een eigen taal en cultuur, dit komt vooral naar voren bij feestdagen en festivals, waar dans en muziek een belangrijke rol speelt.

Door zijn gunstige ligging leent deze bestemming zich uitstekend voor een korte golf vakantie, vaak natuurlijk in combinatie met een bezoek aan prachtige stad Barcelona, met o.a. de niet afgebouwde kathedraal La Sagrada Familia. Andere bezienswaardigheden zijn verder het klooster van Montserrat in de gelijknamige heuvels, de grotten van d’en Pau en La Granota. Kortom voldoende voor een korte of iets langere midweek golf in Spanje.

Enkele van de belangrijkste golfbanen, waarvan enkele tot voor kort nog uitsluitend door leden gespeeld konden worden zijn; PGA Catalunya , Club de Golf Sant Cugat, Club de Golf Llavaneras, Golf Montanya en de prestigieuze baan Real Club de Golf el Prat reeds 9 maal host van het Spaanse Open.

Wij selecteerden voor drie hotels, direct gelegen aan mooie golfbanen niet ver van de steden Barcelona of Girona  voor cultuur, culinair of gewoon een dag slenteren in een leuke stad. Een ideale combinatie op slechts anderhalf uur vliegen vanaf Schiphol of Rotterdam/Den Haag Airport.

 

Golfen aan de Costa Brava, (Baix Empordà)
Dit gedeelte van Spanje, is nog altijd niet zo bekend bij de golfers die in de winter de warmte willen opzoeken. Een afwisselende streek op het gebied van cultuur, natuur en golf. U kunt vanuit Nederland tegen interessante tarieven naar Girona vliegen. Maar met uw eigen auto door Frankrijk is deze streek prima te bereiken.

Girona en Fiqueres bekend van o.a. het Theater Museum van Salvador Dali bieden een rijke keuze aan kunst en cultuur. Maar ook de voortreffelijke Catalaanse keuken is een garantie voor een gezellige avond uit. De vele kleine baaitjes vormen het aardigste aspect van de Costa Brava, waar bergen en zee kleine, door goud zand omringde, vissersdorpjes omgeven. Een bezoek aan Barcelona behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

De Banen:
Deze regio biedt u een ruime keuze aan banen en liggen allen in een mooie en natuurlijke omgeving. Zo liggen in het noorden de 2 mooi glooiende banen Peralada en Torremirona. Rond het historische stadje Pals bevinden zich meerdere banen waarvan Baix Empordà met zijn 36 holes een absolute aanrader is. Een mooie 9 holes gelegen in een pijnboombos afgewisseld door 9 links holes vormen een prachtige uitdaging voor iedere golfer. Nabij Girona speelt u op de uitdagende PGA Catalunya baan of de baan met de mooiste vergezichten van de Costa Brava, Mas Nou d’Aro.

PGA de Catalunya Stadium Course : ontworpen door N. Coles & A. Gallardo. 18 Holes: 6588m Par 72. Een spectaculaire en uitdagende baan als doel regelmatig gastheer te zijn voor een Europese Tour Event. Vanuit het gezellige clubhuis met mooi terras, heeft u tussen de vele pijnbomen door een mooi uitzicht of de baan. Een uitdaging voor ieder niveau. 

PGA de Catalunya Tour Course : iets minder uitdagend dan de Stadium course, maar absoluut de moeite waard. Brede fairways, strategisch geplaatste bunkers maken ook deze baan tot een uitdaging. Een baan gedomineerd door dennenbomen en water.

Empordà Golf: ontworpen door Von Hagge. 36 Holes: linksbaan 5934m Par 71, bosbaan 5857m Par 72 en 4 loops die u in verschillende combinaties kunt spelen. Enkele prachtige holes door een bos met waterpartijen en enkele heuse links holes.

Perelada Golf Club : gelegen tussen de Pyreneeën en de kust van de Costa Brava ligt deze vriendelijke, toegankelijke golfbaan. Een heerlijke Resort course, met daarbij een uitstekend hotel. Een aanrader voor ieder die van rust, golf en heerlijke wijnen wil genieten.

Golf Platja de Pals: ontworpen door F.W. Hawtree. 18 Holes: 6222 m Par 73.
Voor diegene die zoeken naar rust is deze in 1966 geopende baan perfect. Een typisch Brits design. Een vlakke baan, vrijwel direct gelegen aan het strand in een mooi pijnbomen bos. De fairways zijn veelal smal wat precisie vereist.

Golf Costa Brava: ontworpen door H. Strutt & Co. 18 Holes: 5629m Par 70. De eerste holes doen wat vreemd aan en is het even wennen. Even later strekt zich een mooie uitdagende baan voor u uit. De eerste negen gelegen in een bos van pijnbomen en kurkbomen. De 2e 9 holes zijn vlak en meer open. Een baan voor elk niveau.

Golf d’Aro: ontworpen door R. Espinosa. 18 Holes: 6218m Par 72. In het hart van de Costa Brava ligt deze baan in een zeer heuvelachtig gebied. Prachtige vergezichten met fairways langs diepe ravijnen. Omringd door vele pijn en kurkbomen. Nog altijd zijn de clubhuis faciliteiten zeer beperkt.

Andere banen om te overwegen tijdens uw verblijf in de Costa Brava; Golf d’Aro, Golf Serres de Pals , Torremirona en Girona.

Golf arrangementen