Over 3D Golfvakanties

3D Golfvakanties is gespecialiseerd in golfreizen, binnen en buiten Europa. Wij adviseren u graag over banen en boeken starttijden op iedere gewenste locatie.
Van standaard tot maatwerk, met of zonder vlucht, van exclusief tot All Inclusive reizen.

Openingstijden:

Maandag – Donderdag 9:30AM - 17:00PM
Vrijdag 09:30AM - 14:00PM

Laatste Nieuws

Top
Sicilie golfarrangementen, golfreizen - 3DGolfvakanties
fade
5831
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-5831,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,3dgolf child theme-child-ver-1.0,3dgolf-ver-1.10,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Sicilie

Sicilie

Sicilië, met als officiële Italiaanse naam Sicillia is een eiland en een autonome regio van Italië in de Middellandse zee, iets ten zuid westen van de op het vaste land gelegen regio van Calabria. De eilandstaat Malta ligt net ten zuiden van Sicilië.

De kustgebieden van het eiland zijn dicht bevolkt, vooral in plaatsen als Palermo, Catania, Messina en Trapani. In het Oosten nabij Catania bevindt zich de beroemde vulkaan Etna die als een enorme bult in het landschap aanwezig is. Grote bron van inkomsten is het verbouwen van fruit, citroen, sinaasappels en druiven voor de wijnproductie. In het noorden is het over het algemeen vrij groen.

Precies in het midden van het eiland ligt het wat grotere meer; Lago Pergusa waaromheen het Autodrome Pergusa loopt, een circuit voor autoraces. Behalve de vulkaan van de Etna, kent Sicilië in haar nabijheid ook nog de relatief kleine, maar zeer actieve, eilandvulkaan Stromboli.

Sicilië heeft een Middellandse Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters. Aan de kust is de gemiddelde temperatuur ‘s zomers 26 °C en ‘s winters 10 °C. In het zuiden kan die stijgen tot 40 °C door de Sirocco die hete lucht uit de Sahara naar het noorden voert. In het binnenland is het in vergelijking met de kustgebieden koeler. Hier liggen de gemiddelde temperaturen rond de 19 °C in de zomer en 5° C in de winter. Van mei tot september valt er, op enkele uitzonderingen na, nauwelijks neerslag op Sicilië. Van oktober tot februari valt de meeste neerslag, voornamelijk in de noordelijke gelegen gebergten.

Het aantal golfbanen is de afgelopen jaren gegroeid, en inmiddels liggen er naast de 2 bekende banen Donnafugata en Verdura jaarlijks het toneel voor de Europese Tour ook nog de banen Il Picciolo en I Monasteri. Vanwege het beperkt aantal wegen is het over het algemeen altijd een lange rit naar een andere baan, maar vaak wel heel mooi langs de route.

Tip : Ga op zoek naar de beste Granita ! – een absolute Siciliaanse manier van ijs eten !