Over 3D Golfvakanties

3D Golfvakanties is gespecialiseerd in golfreizen, binnen en buiten Europa. Wij adviseren u graag over banen en boeken starttijden op iedere gewenste locatie.
Van standaard tot maatwerk, met of zonder vlucht, van exclusief tot All Inclusive reizen.

Openingstijden:

Maandag – Donderdag 9:30AM - 17:00PM
Vrijdag 09:30AM - 14:00PM

Laatste Nieuws

Top
Italie – 3DGolfvakanties
fade
3573
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-3573,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,3dgolf child theme-child-ver-1.0,3dgolf-ver-1.10,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-light-header,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Italie

Italie

Een golfbestemming in opkomst met een ongekend aanbod, in meestal nog authentieke sfeer. Alhoewel golf in Italië nog lange tijd was voorbehouden aan een geselecteerd publiek, zien wij de laatste jaren meer en meer mogelijkheden voor een mooien en betaalbare golfvakantie.

De golfsport groeit enorm, uiteraard zullen de goede prestaties van o.a. de Molinari broers en Matteo Manaserro de afgelopen jaren daar aan hebben bijgedragen. In snel tempo worden nieuwe banen ontwikkeld en zijn er hotels die zich meer richten op de buitenlandse golfer.

Wij lieten alvast onze keuze vallen op een aantal gebieden, waar u kunt genieten van het echte Italië, rijk aan cultuur, wijn, golf en natuurlijk de  heerlijke keuken.

Wat dacht u van Toscane, Piëmonte, Emilia Romagna of bijvoorbeeld Sicilië met enkele fantastische golfbanen. Allen prachtige bestemmingen, en eens iets geheel anders dan Spanje of Portugal.

Heeft u een interesse in een golfreis of een ander arrangement naar een ander deel van Italië, dan zijn wij u natuurlijk ook graag van dienst met een offerte op maat.

Sicilie

Sicilië, met als officiële Italiaanse naam Sicillia is een eiland en een autonome regio van Italië in de Middellandse zee, iets ten zuid westen van de op het vaste land gelegen regio van Calabria. De eilandstaat Malta ligt net ten zuiden van Sicilië.

De kustgebieden van het eiland zijn dicht bevolkt, vooral in plaatsen als Palermo, Catania, Messina en Trapani. In het Oosten nabij Catania bevindt zich de beroemde vulkaan Etna die als een enorme bult in het landschap aanwezig is. Grote bron van inkomsten is het verbouwen van fruit, citroen, sinaasappels en druiven voor de wijnproductie. In het noorden is het over het algemeen vrij groen.

Precies in het midden van het eiland ligt het wat grotere meer; Lago Pergusa waaromheen het Autodrome Pergusa loopt, een circuit voor autoraces. Behalve de vulkaan van de Etna, kent Sicilië in haar nabijheid ook nog de relatief kleine, maar zeer actieve, eilandvulkaan Stromboli.

Sicilië heeft een Middellandse Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters. Aan de kust is de gemiddelde temperatuur ‘s zomers 26 °C en ‘s winters 10 °C. In het zuiden kan die stijgen tot 40 °C door de Sirocco die hete lucht uit de Sahara naar het noorden voert. In het binnenland is het in vergelijking met de kustgebieden koeler. Hier liggen de gemiddelde temperaturen rond de 19 °C in de zomer en 5° C in de winter. Van mei tot september valt er, op enkele uitzonderingen na, nauwelijks neerslag op Sicilië. Van oktober tot februari valt de meeste neerslag, voornamelijk in de noordelijke gelegen gebergten.

Het aantal golfbanen is de afgelopen jaren gegroeid, en inmiddels liggen er naast de 2 bekende banen Donnafugata en Verdura jaarlijks het toneel voor de Europese Tour ook nog de banen Il Picciolo en I Monasteri. Vanwege het beperkt aantal wegen is het over het algemeen altijd een lange rit naar een andere baan, maar vaak wel heel mooi langs de route.

Tip : Ga op zoek naar de beste Granita ! – een absolute Siciliaanse manier van ijs eten !

Toscane

Toscane, rijk aan rode aarde en prachtige heuvels, bekend van zijn wijnen, schrijvers en artiesten die zich door deze omgeving lieten inspireren. Wat dacht u van een bezoek aan de bekende steden Florence, Pisa, Siena en Lucca, vol met historische gebouwen, leuke straatjes en gezellige pleintjes. Wie kent ze niet, de heerlijke Chianti’s en olijfolie’s die hier vandaan komen. Voldoende redenen om een bezoek aan deze regio te combineren met een aantal rondjes golf.

De Golfbanen:

Montecatini, klassieke Italiaanse baan in het hart van Toscane in een prachtige heuvelachtige omgeving. Florence, Pistoia, en Lucca zijn niet ver weg. Een niet eenvoudige afwisselende baan, met 2 waterpartijen die zorgen voor een extra uitdaging van dit rondje golf. Verder een heerlijk terras voor smaakvolle lunch met een goed glas wijn.

Golfclub Poggio Dei Medici, op 25km afstand van Florence in een mooi glooiend landschap biedt deze baan goede mogelijkheden voor de beginnende en geoefende golfer.

Golfclub Toscane Castelfalfi, prachtige baan in een typisch heuvelachtige Toscaanse omgeving. 2 fantastische uitdagende finishing holes 09 en 18 richting de oude “ Castello “

Royal Golf La Bagnaia: fantastische nieuwe baan ontworpen door Robert Trent Jones Jr, net buiten Sienna met een aantal uitdagende holes in het typische Toscaanse landschap. Verder een mooi clubhuis en uitstekend hotel, een aanrader!

La Pavoniere, op 3km van Prato, ligt deze mooie baan in goede harmonie met zijn omgeving. Toscaanse cipressen, natuurlijke obstakels en afwisselende waterpartijen. Een genot voor de iets meer geoefende golfer.

Florence Golf Club Ugolino, geopend in 1933 en biedt iedere golfer een fantastische dag. Alhoewel een korte baan biedt hij voldoende uitdaging, lange Par 3holes afgewisseld met enkele korte Par 4. Vanwege de heuvelachtige ligging is een buggy aan te raden.

Overige golfbanen waar wij voor u starttijden kunnen reserveren zijn oa. : Versillia Golfcourse, Punta Ala
en Cosmopolitan Golf Course.