logo

 

Afrika - Zuid Afrika

de Kaapprovincie

Begin uw reis in de Kaapprovincie met zijn prachtige stranden, beklim de Tafelberg die prominent aanwezig is in Kaapstad, bezoek Kaap de Goede Hoop via de Cheapman’s Peak Drive, één van de mooiste kustwegen ter wereld, of breng een bezoek aan Robben eiland waar Nelson Mandela zo lang gevangen zat.

Een bezoek of verblijf aan het Waterfront is een must tijdens uw verblijf in de Kaapprovincie. En reeds in en rond Kaapstad, maar nog meer op korte rijafstand, in Stellenbosch, Paarl en Franschhoek, bent u midden in het wijngebied met zijn vele “ Wine Estates” waar u naar hartenlust kunt proeven en waar men in vrijwel alle gevallen over een goed restaurant beschikt. Uitgebreid lunchen of dineren op de mooiste locaties en wijnproeven op iedere hoek van de straat in dit gevarieerde wijngebied.

Woon een gospeldienst bij in een “Township”, net buiten Kaapstad en u krijgt een veelzijdige indruk van het leven in de Kaapprovincie.

In de zomer ( van december tot maart) liggen de temperaturen aan de Kaapkust tussen de 25 – 28 graden en hoewel de winters ’s nachts koud kunnen zijn ( tegen het vriespunt ) is ook dan de temperatuur overdag vaak heel aangenaam.