logo

 

Azie - Maleisie

Sabah


Sabah
is de op één na grootste staat van Maleisië en is ook bekend onder de naam Negeri di bawah bayu wat betekent Het land onder de wind. Voor het deel uitmaakte van Maleisië, was Sabah een Britse overzeese kolonie, bekend als Noord Borneo. Het is een van de twee Maleisische staten op het eiland Borneo. Gelegen op het noordoostelijke deel van het eiland, grenst het aan westelijke zijde aan de andere Maleisische staat Sarawak. Het zuidelijk deel van het eiland, Kalimantan, behoort toe aan Indonesië.

Enkele van de belangrijke bezienswaardigheden of plaatsen die bezocht kunnen worden op het eiland zijn de Kota Kinabalu, Mount Kinabalu en het prachtige strand Tanjung Aru Beach. Verder is Sabah vooral bekend om z’n oudste regenwouden, North Borneo Railway, Baby Orangutans en een van de mooiste duiklocaties ter wereld, Pulau Sipadan.

Maar ook als golfbestemming heeft Sabah zich de laatste jaren ontwikkeld. Met bekende banen als Sutera Harbour, Dalit Bay Golf & Country Club en Nexus Golf Resort Karambunai biedt deze regio rond Kota Kinabalu een legio aan mogelijkheden voor een heerlijke golfvakantie afgewisseld door zon, zee, prachtige stranden en een ongerepte natuur.