logo

 

Europa - Griekenland

Peleponnesos

De Peleponnesos is het grootste schiereiland van Griekenland en ligt ten zuiden van het Griekse vaste land. Het is vooral bekend om zijn vele opgravingen, een overwegend groen eiland met rijke flora en fauna en kilometerslange stranden. De overgang van het bruisende vaste land van Griekenland naar de Peloponnesos is overweldigend van de drukte naar geuren van tijm en kleuren van oleander. Het eiland is met twee bruggen verbonden met het vaste land door bruggen bij Korinthos en Rio.

Het biedt een bergachtig landschap met toppen tot meer dan 2000 meter. Vruchtbare akkers liggen tussen de bergketens. De Peleponnesos is onderverdeeld in landstreken. Enkele benamingen waren al bekend in de oudheid, b.v Argolis, Arkadia en Lakonia. Maar ook plaatsnamen zoals Olympia, Sparta, Epidaurus, Mystras en Mycene.

Alhoewel Griekenland weinig historie heeft in Golf, zijn er de laatste jaren toch wel goede ontwikkelingen in Griekenland op dit gebied. En als Troon Golf ergens zijn handtekening onder zet in samenwerking met de Starwood Hotel Group zal u hier aan service en kwaliteit niets ontbreken. Een nieuwe fantastische Golf uitdaging op 2 geheel verschillende 18Holes banen wacht op u.  In de zomer vliegt Transavia.com rechtstreeks naar Kalamata, maar inmiddels is de verbinding over de weg vanuit Athene ook enorm verbeterd.