logo

 

Europa - Canarische Eilanden

Fuerteventura

 Van de Canarische eilanden is Fuerteventura het tweede eiland wat grootte betreft. Het is zo'n 110 km lang en tussen de 5 tot 30 km breed. De belangrijkste toeristische plaatsen zijn Corralejo in het Noorden en Morro del Jable op de zuidelijke landpunt Jandia. Dankzij de moderne luchthaven is het eiland goed bereikbaar per Transavia vlucht, vanaf Schiphol is het zo'n 4,5 uur vliegen.

Op Fuerteventura liggen inmiddels 3 banen: Golf Club Fuerteventura, Salinas de Antigua en de laatste aanwinst Jandia Golf.
 
Het eiland komt langzaam steeds meer in trek bij de Nederlandse golfer. Al moet het toerisme hier nog wel groeien. Vooral de witte zandstranden hebben voor zonaanbidders een aantrekkingskracht. Er zijn zoveel uitgestrekte stranden dat je hier niet overspoeld wordt door toeristen en soms  meer een privé-strand gevoel krijgt.
 
In totaal biedt Fuerteventura zo’n 150 stranden. De vier belangrijkste toeristencentra zijn op het eiland zijn : Corralejo, Caleta de Fustes, Costa Calma en het schiereiland Jandía.
 
De ligging van de Canarische eilanden en de daarbij horende passaatwinden en warme golfstroom zorgen voor een aantrekkelijk klimaat met veel zonuren. Hierdoor is Fuerteventura heerlijk als golfbestemming in zowel de zomer ! als de winter.