logo

 

Europa - Portugal

Estoril - Cascais


Vanwege de ligging net buiten Lissabon, het jaarronde milde klimaat, het verfijnde amusement en haar reputatie als voormalige toevluchtsoord voor koningen, wordt de Costa do Estoril / Cascais ook wel de "Portugese Rivièra" genoemd. Schitterende landhuizen en een sfeer van glamour, die men vandaag de dag nog steeds voelt, getuigen van deze tijd.

 Het elegantste strand was dat van Tamariz, gelegen aan het einde van de tuinen van het Casino. Cascais was een vissershaven die zich door de aanwezigheid van de laatste koningen van Portugal ontwikkelde tot een elegante badplaats. De straten, waar u heerlijk kunt flaneren, de sfeervolle hotels en restaurants en het uitzicht op de jachten langs het strand, maken van Cascais een betoverend geheel.
 
De kustweg, met vele restaurantjes vlak aan zee, leidt u naar het prachtige panorama van het strand van Guincho, dat wordt omlijst door het Sintra-gebergte. Dankzij de hoge golven is dit strand één van de beste locaties van Portugal om te surfen en windsurfen. Voor de golfliefhebber zijn er voldoende banen in de directe omgeving waar u prachtig kunt spelen.
 
Tip:  Oitavos Dunes, een fantastische "links" baan, een absolute uitdaging
 
Estoril International Golf Week: van 27  Oktober t/m 03 November. Informeer naar de mogelijkheden !