logo

 

Europa - Italie

Emilia Romagna


In het hart van Italië liggen de gebieden Emilia en Romagna als een liefdevol echtpaar – maar met twee zeer verschillende persoonlijkheden – zij aan zij. In het noorden van deze grote langgerekte regio is men wat stugger, maar in het zuiden wonen de vrolijke en hartelijke Romagnoli. Een typerende verschil hier is, dat je bij dorst in het noorden een glas water krijgt, maar in het zuiden veelal een glas heerlijke Sangiovese.

Dwars door het gebied loopt de belangrijke Romeinse Via Aemilia, van Milaan tot Rimini. Andere belangrijke steden in dit gebied zijn o.a. de hoofdstad van deze regio Bologna, Ravenna , het mondaine Milano Marrittma en de naastgelegen Parel Cervia, een authentieke vissersdorpje met vele goede restaurants voor heerlijke pasta of vismaaltijden.

De kustlijn van Emilia Romagna, beter bekend als de Adriatische Riviera is al jaren een geliefde vakantie bestemming. De keuken van deze regio staat ook wel bekend als “ de buik” van Italië. Geniet van gerechten met Parmaham, aceto balsamico en vele pasta soorten. Behalve om zijn heerlijke keuken is dit gebied nog tamelijk onontdekt. Het is een verborgen schatkamer vol kunst, cultuur en natuur. Maar sinds enkele jaren ook meer en meer ontdekt door de Nederlandse golfer.

Wij selecteerden voor u een aantal mooie hotels in Milano Marittma - Cervia vrijwel direct aan zee. Wanneer u in hier verblijft bent u niet ver van de regio Umbria en Toscane, met prachtige steden als Florence, Siena en Arrezzo. Venetië is vanaf hier eveneens goed bereikbaar. 

De Golfbanen:
Adriatic Golf Club Cervia
: een mooie 27 holes baan die zeer de moeite waard is om te spelen en niet ver van uw hotel en van zee in een naaldbomen bos, langs zout meren. 3 totaal verschillend lussen maken deze baan interessant om meerdere keren te spelen. Een uitstekend restaurant bij het clubhuis.

Rimini – Verucchio Golf Club: mooie 18 Holes baan ontworpen door Brian M Silva gelegen in het Valmarecchia Park , en een mooi vergezicht naar San Marino iets verder op de heuvel. Een Amerikaans geïnspireerde baan niet ver van Rimini. Verder een modern clubhuis, en even verderop een heerlijk authentiek pasta restaurant voor uitstekende lunch.

Riole Golf La Torre: omgeven door de prachtige heuvels van de Tosco – Romagnolo Apennijnen ligt deze moderne en technische en zeer uitdagende golfbaan. Niet eenvoudig voor de beginnende golfer, maar een absolute aanrader en de mooie autorit er naar toe meer dan waard. Deze baan is heel goed te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan Faenza of het middeleeuwse stadje Brisighella.

Overige banen in de regio kunnen wij eveneens voor u op verzoek boeken, of u voorzien van verdere tips om deze regio te ontdekken.