logo

 

Europa - Spanje

Costa del Sol

De Costa del Sol, oftewel de zonnekust, heeft als grote trekpleisters het klimaat, de mooie en uitgestrekte stranden, de Flamenco, Sangria en de mediterrane cultuur. Deze Costa wordt echter ook vaak de Costa del Golf genoemd. Je vindt hier dan ook meer dan 60 golfbanen op korte afstand van elkaar, inclusief een echte linkscourse.

Ook het schitterende bergachtige binnenland van Andalusië met de bekende dorpjes Mijas, Ronda en Maro is zeker een bezoek waard. Bezoekt u liever een stad, dan zijn Malaga, Marbella en Granada een aanrader. In de oude binnenstad kunt u heerlijk rondslenteren en proeft u nog die typische Spaanse sfeer. Natuurlijk kunt u ook de gezelligheid van de grote badplaatsen met vele restaurants en barretjes opzoeken.

Aan deze Costa geniet u het hele jaar door van een mild klimaat. Niet voor niets is deze regio al jaren de favoriete bestemming voor veel golfers uit Nederland. 

Tip:  Bezoek de oude stad van Marbella, Casco Antigua en het Plaza Los Naranjos meer vele typische Spaanse restaurants. Voor niet al te veel geld geniet u van een heerlijke Spaanse maaltijd met locale wijnen.

Meer informatie over deze streek:
Klik hier