logo

 

Europa - Spanje

Costa Brava

De Costa Brava  ligt in het noorden van Spanje en wordt gekenmerkt door steile kust, zandstranden en een gematigd klimaat. Ideaal voor een rondje golf het gehele jaar door. Deze Costa, vooral bekend als groentetuin van Spanje produceert aardbeien, kersen tomaten en kenmerkt zich door heuvelachtig, groen en bosrijk. Ook wordt in deze streek wijn geproduceerd waarvan de Cava naast de Allela wel de bekendste is.

De streek maakt onderdeel uit van de regio Catelonië, met een eigen taal en cultuur, dit komt vooral naar voren bij feestdagen en festivals, waar dans en muziek een belangrijke rol speelt.

Door zijn gunstige ligging leent deze bestemming zich uitstekend voor een korte golf vakantie, vaak natuurlijk in combinatie met een bezoek aan prachtige stad Barcelona, met o.a. de niet afgebouwde kathedraal La Sagrada Familia. Andere bezienswaardigheden zijn verder het klooster van Montserrat in de gelijknamige heuvels, de grotten van d’en Pau en La Granota. Kortom voldoende voor een korte of iets langere midweek golf in Spanje.

Enkele van de belangrijkste golfbanen, waarvan enkele tot voor kort nog uitsluitend door leden gespeeld konden worden zijn; PGA Catalunya , Club de Golf Sant Cugat, Club de Golf Llavaneras, Golf Montanya en de prestigieuze baan Real Club de Golf el Prat reeds 9 maal host van het Spaanse Open.

Wij selecteerden voor drie hotels, direct gelegen aan mooie golfbanen niet ver van de steden Barcelona of Girona  voor cultuur, culinair of gewoon een dag slenteren in een leuke stad. Een ideale combinatie op slechts anderhalf uur vliegen vanaf Schiphol of Rotterdam/Den Haque Airport.