logo

 

Europa - Portugal

Costa Oeste

Costa Oeste biedt een schitterend en uiteenlopend natuurschoon. Gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de Serra de Montejunto verbindt Oeste de zee met het platteland, waardoor een aangenaam klimaat ontstaat.

De talloze wijngaarden, die zeker het bezoeken waard zijn, maken Costa Oeste een van de grootste wijnregio’s van Europa. In Peniche, de meest westelijk gelegen stad van Europa, vindt u de grootste haven met traditionele visvangst van het land. Geniet er van de lekkere vis, bewonder het prachtige landschap of neem een duik in de zee langs een van de buitengewoon mooie stranden. Naast de visgerechten zijn ook de vleesgerechten befaamd in deze streek en zeker het proberen waard!
 
De regio biedt ook verschillende warmwaterbronnen waar u heerlijk kunt ontspannen en u laten verwennen in de kuuroorden. Verder  zijn er diverse opgravingen te bezichtigen en talloze musea te bezoeken, snel zult u zich er niet vervelen.
 
De banen Praia d’el Rey, Campo Real, Royal Obidos en Bom Sucesso maken Costa Oeste inmiddels tot een uitdagende bestemming voor golfliefhebbers.