logo

 

Europa - Spanje

Costa DoradaDe Costa Dorada, ook wel Costa Daurada (Catalaans) genoemd is een nog onontdekt gebied voor de Nederlandse golfers. Het strekt zich uit van het zuidelijkste puntje van Catalonia tot aan de rand van de stad Barcelona, en is behelst eveneens de Costa de Garraf.

De belangrijkste stad in dit gebied is Tarragona, een prachtige Romeinse stad. Het nabijgelegen Reus heeft de belangrijkste luchthaven voor dit gebied. De luchthaven van Barcelona ligt op ongeveer 45 minuten en biedt natuurlijk uitstekende verbindingen met Amsterdam Schiphol.

De belangrijkste toeristische plaatsen aan de Costa Dorada zijn Sitges, Salou en Cambrils. In het achterland prachtige bergen, de rivier de Ebro en oude steden als Tortosa en Montblanc. Oude kloosters, met lange historische tradities in een ruige omgeving, inclusief de indrukwekende Monterrat bergwand bepalen het beeld tijdens een tocht weg van de prachtige stranden. Een aanrader want dit gebied staat tevens bekend om zijn rijke wijngronden als Penedes, Priorat en Terra Alta.

Golfbanen aan deze Costa zijn uitstekend, spectaculair en uiterst betaalbaar. Enkele van de belangrijkste banen in deze regio zijn :

Lumine Lakes, Lumine Hills and Lumine Ruins:
Lumine Golf Resort, biedt 45 holes met mooie vergezichten naar zee. The Lakes & Ruins zijn beide ontworpen door Greg Norman. The Lakes baan, een echte Championship baan en zeer uitdagend voor de technische golfer.
The Ruins is een kortere 9 holes baan in zeer heuvelachtig terrein. Alle banen worden gemanaged door Troon Golf.

Bonmont Golf & Country Club:
Een spectaculaire Championship baan, ontworpen door Robert Trent Jones Jr, en al verschillende malen gastheer voor de Europese Tour. Gelegen in een prachtig open landschap met enkele ravijnen geïntegreerd in de lay out van de golfbaan. Eveneens spectaculaire vergezichten naar de Middellandse Zee.

Costa Dorada Golf C:
Een zeer vriendelijke en typische Spaanse ledenclub net buiten Tarragona. Hier zijn alleen starttijden beschikbaar op weekdagen, maar een absolute leuke ervaring. Het clubhuis biedt een fantastisch restaurant en is ondergebracht in een typisch onlangs gerenoveerde Manor.

Lees meer over deze regio op Golftraveler.nl

Overige banen in de regio zijn Panoramic Golf & Country Club, ontworpen door Bernard Langer. Aigữesverds en La Graiera.