logo

 

Europa - Portugal

Costa Azul

De Costa Azul, een uitzonderlijke omgeving voor een paar ontspannen rondjes golf, op slechts 30 minuten rijden van de luchthaven van Lissabon. De verschillende banen in deze regio bieden u uitstekende condities voor een heerlijk weekje of lang weekend golf. Of u nu verblijft in het kleine vissersplaatsje Sesimbra, een pittoresk baaitje direct aan de Atlantische Oceaan of op het schiereiland Troia, overal bent u verzekerd van prachtige witte stranden en rust

Een ander belangrijk stadje in deze streek is Setúbal, gelegen aan de oever van de rivier de Sado waar lange tijd visserij de belangrijkste inkomsten was, en dan met name sardines. Geniet hier van een keuze aan heerlijke restaurants, of maak een catamaran tocht over de rivier op zoek naar de dolfijnen kolonie die deze rivier als hun thuis heeft gekozen.

Een grote verscheidenheid aan banen, biedt uitdaging voor iedere golfer. Zo liggen de banen van Aroeira vrijwel direct aan het strand van Fonte da Tela. Golf de Montado ontworpen door de Portugese architect Duarte Sottomayor op nog geen 10 minuten van Setúbal, een uitdaging voor iedere golfer. Quinta do Peru is de laatste aanwinst in deze regio, gelegen in Azeitão, een baan met een prachtige layout. Veel bomen, natuurlijke vegetatie en mooie vergezichten over de omgeving inclusief de prachtige Arrábida hills.

Aan de zuidkant van de rivier Sado ligt Troia, een mooi schiereiland wat feitelijk al behoort tot de Alentejo, het bekendste wijngebied van Portugal. Hier ligt een werkelijk prachtige baan, geheel aan zee, lang behorende tot de 10 mooiste banen van Portugal. U bereikt Troia over land of via een snelle ferry overtocht vanuit Setúbal.

Dit gebied is een aanrader voor diegene die houden van rust, strand en authentieke visgerechten en tevens niet ver weg van Lissabon of het stadje Evora, rijk aan cultuur en centrum voor meer culinair genot.

Golf-Tip: Vanuit Sesimbra of Troia bereikt u eveneens na een mooie autorit de banen Riba Golf & Santo Estãvao gelegen in een natuurlijke heuvelachtige omgeving en vele kurkeiken.

Voor meer info over deze regio : GolfTraveller.nl