logo

 

Europa - Hongarije-Budapest

BudapestGelegen aan weerzijde van de rivier de Donau, en bestaat uit het hoger gelegen deel Buda en Pest aan de andere kant van de rivier met een gezellig druk centrum. Een stad o.a. bekend vanwege de verschillende badhuizen en geneeskrachtige baden. Maar wist u bijvoorbeeld ook dat hier de eerste metrolijn van het Europese vaste land is aangelegd.

Buda: op de heuvelachtige rechteroever van de Donau. Vanaf de heuvels heeft een prachtig uitzicht op de Donau. Enkele bijzondere gebouwen zijn, de Burcht, de Matthiaskerk en het Vissersbastion.

Pest: bekend om zijn vele winkelstraten, met als belangrijkste de Andrássy Avenue ook wel de “ Champs Elyssee” van Budapest genoemd. Verder vindt u hier de prachtige parlementsgebouwen aan de oevers van de Donau en vele oude badhuizen.

Een ruim aanbod historische gebouwen, winkels en restaurants maakt uw verblijf een ware belevenis. Niet voor niets wordt deze prachtige hoofdstad genoemd als smeltkroes van culturen tussen Oost en West.

Golfbanen rondom Budapest:

Pannonia Golf & CC: op ongeveer 40 minuten van Budapest, in een prachtige omgeving, ooit het buitenverblijf van de Habsburg familie. Via een lange oprijlaan met oude bomen bereikt u het mooie clubhuis. Uitstekend onderhouden baan, mooie layout, mooie fairways en mooie greens. Een "must" om te spelen in Hongarije.

Old Lake Golf & Country Club: gelegen tussen de heuvels van Gerecse en het Tata meer. Mooie parkland baan met veel waterhindernissen. Op het terras of in het oude clubhuis is het uitstekend nagenieten van uw rondje golf

The Royal Balaton Golf & Yacht Club: uitdagende 18 holes baan met mooie vergezichten over het bekende Balaton meer en de Tihany Peninsula. Een pittoreske omgeving, en een uitstekende keuze om uw rondje golf te combineren met een tour door de omgeving, met zijn wijngaarden of genieten van een wijnproeverij.