logo

 

Europa - Italie

Bologna

Bologna, een typische Italiaanse stad in het noorden tussen de Apennijnen en de rivieren Reno en de Savenna. Tevens is het de hoofdstad van de gelijknamige provincie en regio Emilia-Romagna en qua inwoners aantal de 7e stad van dit land. Al eeuwen bekend als universiteit stad, en verder natuurlijk om haar grotendeels bewaard gebleven historisch centrum die ondanks de verstedelijking aan het eind van de 19e eeuw en de Tweede Wereldoorlog nog steeds te aanschouwen is, onder andere door een grote renovatie eind jaren 60.
Bologna was in 2000 zelfs de culturele hoofdstad van Europa, met vele unieke en goedbewaarde bouwwerken.

Een ideale stad voor een shortbreak, reeds in April zijn hier de temperaturen aangenaam en tot in de verre nazomer is het heerlijk vertoeven op een van de vele pleinen en terrassen.

Enkele bezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens een bezoek aan deze stad zijn, Piazza Maggiore met onder andere de bekende Sint-Petroniusbaseliek, Kathedraal San Pietro en het Museum Morandi.

Ook op culinair gebied kunt u natuurlijk in deze stad uw hart ophalen, is de Bolognesesaus alom bekend. Echter eten de Italianen die niet met spaghetti maar met tagliatelle. Voor de auto liefhebber is natuurlijk een bezoek aan het Ferrari Museum een absolute must!

De golfbanen:

Bologna Golf Club: een van de klassieke banen in Italië geopend in 1959, in een mooi glooiend landschap met fantastische vergezichten over de omringende heuvels. Elegant clubhuis passend in deze omgeving, met een uitstekende keuken. Een genot om deze baan te spelen. In de zomer kunt u nog een duik nemen in het zwembad na uw rondje golf, om daarna opgefrist en wel terug te keren naar uw hotel in de stad.

Modena Golf & Country Club: een ontwerp van de Duitse kampioen Bernard Langer. Ruime greens en brede fairways, maar met gevaarlijk uitnodigende bunkers en waterhindernissen. Ook hier een zwembad voor een frisse duik. Natuurlijk een uitstekend restaurant met ruime keuze aan locale gerechten.

Le Fonti Golf Club: gelegen in de fascinerende Sillara vallei met een heerlijk mild micro klimaat. De baan is ruim opgezet en zeer gevarieerd, hierdoor uitermate geschikt voor de geoefende maar ook voor de beginnende golfer.

Andere golfbanen die wij eventueel ook voor u kunnen boeken zijn Argenta en Molino de Pero GC, beide op zon 40km van de stad.