logo

 

Azie

Singapore


Singapore is het kleinste land van Zuidoost Azië. Het bestaat uit groep eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat Singapore en van Maleisië door de Straat Johore. De Straat Singapore is een deelzee van de Straat Karimata en daarmee weer van de Zuid-Chinese Zee. Het hoofdeiland, Singapore, is met het vasteland verbonden door een dam in het noorden en door een brug in het noordoosten.

Naast het hoofdeiland zijn er nog meer dan 60 kleinere eilandjes die tot Singapore behoren. De oorspronkelijke vegetatie was ooit tropisch regenwoud maar hiervan is behalve op sommige van de eilanden weinig meer over. Het klimaat is het hele jaar door aangenaam warm maar vochtig, seizoenverschillen kunnen nauwelijks worden onderscheiden, wat maakt dat u vrijwel het gehele jaar goed zit met het plannen van een golfreis naar deze regio.

Singapore heeft vier officiële talen: Maleis, Engels, Mandarijn en Tamil. De nationale taal is Maleis, maar Mandarijn wordt het meest gesproken. De regering stimuleert het gebruik van het Engels als dagelijkse omgangstaal.

Bintan is een klein eiland, behorende tot Indonesië en ligt ten zuidoosten van Singapore en Sumatra. Het is een van de grootste van de 3200 eilanden in de Riau archipel en ligt op de kruising van ’s werelds oudste en drukste handelsroutes. Via een boottocht vanuit Singapore van ongeveer 45 minuten bereikt u eenvoudig dit eiland, en wordt u direct na aankomst overromeld door gastvrijheid en vriendelijkheid

Op Bintan is het vrijwel het gehele jaar aangenaam warm. Van oktober t/m maart is het over het algemeen wat koeler. Overdag schommelt de temperatuur tussen de 21 en 32 graden Celsius, met een gemiddelde van 28 graden en vaak een verkoelende wind van zee is dit een ideale bestemming voor een rondje golf in combinatie met een verblijf aan de stad Singapore.