logo

 

Europa

MallorcaMallorca, een eiland in het westelijk deel van de Middellandse Zee en het grootste eiland van de Spaanse regio Balearen. Het wordt gekenmerkt door een subtropische Middellandse Zeeklimaat met warme zomers en milde winters.

Palma de Mallorca de bruisende hoofdstad van dit eiland, met zijn een prachtige jachthaven, mooie pleinen, boulevard en winkelstraten met een gevarieerd en luxe aanbod van winkels. Een aanrader is tevens Puerto Portals, met een groot aanbod aan luxe winkels, gezellige restaurants en bars.

Tip: Wellies restaurant met een uitstekende wijnkaart! Meer info: www.wellies.es

Een eiland met twee gezichten; steile rotsachtige kustformaties in het westen (Cap de Formentor) en de oost en zuidkust worden gekenmerkt door de aanwezigheid van vele baaitjes en strandjes (Calas). Verder een aantal mooie duingebieden, die door de altijd aanwezige wind continue veranderen. Het binnenland is gevarieerd en biedt een ruime keuze aan mooie routes, leuke dorpjes en ongerept natuurschoon.

De bekendste stranden van Mallorca liggen aan de zuidkust, in de baai van Palma. Op Mallorca bevinden zich zo’n 20 golfbanen, een ideaal eiland dus voor een weekje golf.

Mallorca, een absolute aanrader voor diegene die golf wil combineren met zon, cultuur en gastronomie. Vooral Palma heeft een uitgebreid aanbod van typische Spaanse eetgelegenheden waar het nog tot laat gezellig is.


 


Mallorca
Algemene informatie Mallorca
Be Live Collection Son Antem *****
Iberostar Playa de Palma *****
H10 Punta Negra Boutique Hotel ****
Iberostar Cristina ****
Pula Golf Resort ****